Ice skating (Kris/Tao) {fordítás}

Eredeti történet: Ice skating
Író: hobash
Páros: Tao x Kris (Yifan)
Érintett banda: EXO
Korhatár: 12
Figyelmeztetés: Fiú x fiú szerelem



Sok dolog van, amiben Kris jobb, mint Tao. Nem nagyokban; jól passzoltak egymáshoz intelligencia és önfegyelem tekintetében, de voltak apró dolgok - mint a foci és a mosogatóba pakolás -, amikben Kris egyértelműen jobb volt.

Most éppen erre emlékeztette saját magát, miközben a jégpálya korlátjába kapaszkodva próbált egy tapodtat sem moccanni. Van, amiben jobb vagyok.

Egy fiatal lány könnyedén suhant el mellette. Nagyjából hat év körüli volt, citromsárga dzsekiben, aminek a cipzárjáról egy kicsi, pingvinplüss-kulcstartó lógott, Kris pedig megtörten figyelte őt, majd bosszúsan bámulta a felvágást.

- Hé - szólt valaki, mire Kris olyan lassan pillantott a hang irányába, amennyire csak tudott. Tao a korlátnak támaszkodva, kipirult orcákkal vigyorgott rá. - Fogsz is még valaha korcsolyázni vagy azt tervezed, hogy egész idő alatt itt ácsorogsz?

- Fogok - bizonygatta védekezően. - Csak nyújtok.

Tao némán végigpásztázta a férfi görcsösen egyenes alakját, ami egy kicsit sem tűnt olyannak, mintha épp az izmait nyújtóztatná, majd bólintott.

- Oké - azzal megfordult és elindult, de hirtelen gondolattól vezérelve újra Kris-hez suhant; ahogy megállt előtte, jégforgácsot csapott a férfi lábaira egy olyan mozdulattal, amit legalább nyolc évbe telne megtanulni az idősebbnek. - Tudod, a jégkorcsolya elég ijesztő lehet, ha még sohasem csináltad. Segíthetek, ha szeretnéd.

- Nincs szükségem segítségre, Tao - hazudta könnyedén. Egyik kezével elhessegette a fiút, de szinte azonnal újra a korlátra markolt, mivel majdnem elvesztette az egyensúlyát. - Menj csak! Egy perc, és csatlakozom hozzád.

***

Mikor már tíz perc is eltelt, de Kris csak annyit tett, hogy néhány nehézkes lépéssel közelebb evickélt a kijárathoz még mindig úgy kapaszkodva a korlátba, mintha az élete múlna rajta, Tao ismét feltűnt.

- Hadd segítsek, Kris!

- Nem kell... - Még be sem fejezte a mondatot, Tao ajkai már keskeny vonallá húzódtak. - Oké, rendben.

Tao megragadta az idősebb kesztyűborította kézfejét, és lassan a korlát mentén csúszkálni kezdtek. A fiatalabb könnyedén mozgott hátrafelé, kedvesét pedig magával húzta, aki ingadozva, a másik férfira támaszkodva haladt előre. Néhány percig minden rendben ment, elég sokáig ahhoz, hogy Kris bátorságot merítsen, és elengedje a korlátot, mikor megtörtént a baj. Éppen egy saroknál haladtak, így talán a jégfelületen csikorgó penge furcsa szöge okozhatta. Esetleg az egyre növekvő sebességük. Vagy netalán valami láthatatlan erő, ami gyűlöli Kris-t - legalábbis ő erre voksolt -, de egy fájdalmas csattanás kíséretében elestek; Tao a hátán feküdt a jéglapon, az idősebb pedig rajta landolt. Mindketten szenvedő nyögéseket hallattak.

- Ugghh - morogta Kris kedvese vállába, összerándulva a könyökébe nyilalló fájdalomra, a fiatalabb pedig nevetve rázkódott alatta.

- Ez jó volt. - Kris a tenyereire támaszkodva felemelkedett és párját figyelte.

- Mármint az überciki koccanásig, igaz? - Tao vigyorogva ragadta meg az idősebb arcának két oldalát. A kesztyűjére apró jégforgácsok tapadtak, amik hidegen simultak Kris bőréhez.

- Igen. - Az idősebb lehajolt, hogy megpuszilhassa kedvese alsóajkát, miközben egymásra mosolyogtak, de a háttérben dalolászott ohhhh-k és  gyerekkacagás félbeszakította őket. Kris oldalra pillantott, ahol egy anyuka lesújtóan bámulta őket.

- Menjük - mondta végül újabb puszit nyomva kedvese ajkaira, majd felsegítette őt. - Folytassuk ezt inkább valami megfelelőbb helyen, ne a gyerekek korcsolyapályáján.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

84 Bancroft Lane (The Chanxing Letters) {fordítás}

Írói próbák

Függőleges vagyok (OTP)